Hej underbara läsare 🙂
I dagens inlägg ska vi prata om kost och att äta medvetet. Jag har under dem senaste åren gått allt mer till det vegetariska hållet i min kost. Från att ha ätit rött kött var och varannan dag här hemma till att knappt köpa kött alls. Jag skulle inte kalla mig för vegetarian, utan snarare flexitarian då jag fortfarande äter fisk, ibland kyckling men också (väldigt sällan) rött kött.
Många undrar vad en flexitarian är och vad dem äter. Denna fråga ska jag svara på här.
Jo, en flexitarian äter till största delen av sin kost helt vegetariskt. Dock så förekommer det att hen även äter kött, fisk och skaldjur ibland, men då oftast närproducerat och ekologiskt. Så skillnaden mellan en flexitarien och en vegetarian är alltså att en vegetarian inte äter kött, fisk eller skaldjur, men använder mjölkprodukter och ägg.
Vegansk kost då, är det något för mig?
Om jag ska vara helt ärlig så tror inte jag att den veganska kosten skulle vara något som passade mig. Jag är gillar mjölkprodukter, fisk och ägg alldeles för mycket för att kunna bli vegan. Givetvis är väl detta också en vanesak och skulle jag gå in för det så skulle jag absolut klara det. Flexitarian funkar väldigt bra för både mig och sambon. Dock så måste jag påpeka att det finns såå otroligt mycket goda veganska alternativ. Jag älskar till exempel vegansk korv och veganska ostar. Jag är väldigt öppen för detta med kost och älskar att testa nya saker. Dock vill jag inte kalla mig för ”vegetarian” då jag vet att jag ibland kan bli sugen på kött såsom fisk, kyckling eller skaldjur. För mig handlar det om att ha en sund livsstil och äta den mat man trivs med.
Hur äter ni? Har jag någon läsare som är vegan? Hur fungerar det för er?